Linkbuilding, hoe begin je daarmee?

Linkbuilding, hoe begin je daarmee?

Wat is linkbuilding?

Als beginnende website wil je natuurlijk zo snel mogelijk hoog in google komen. Met linkbuilding linken andere websites naar jou pagina waardoor je hoger in google komt. Veel mensen denken; hoe meer links hoe beter, maar dat is niet zo. Het gaat namelijk om de kwaliteit van de links. Als jij gelinkt wordt door een bedrijf uit een hele andere branche zal google hier weinig waarde aan hechten. Wordt jij gelinkt door een bedrijf uit dezelfde branche ziet google dit als een waardevolle link en zal je hiermee dus hoger in google komen.

Hoe begin je met linkbuilding?

Als je net een website bent begonnen en je wilt jezelf omhoog krijgen in google moet je gaan linkbuilden. Je begint net dus je wilt het simpel houden. Wat je kan doen is je aanmelden bij een startpagina in een relevante branche. Als je hier een link op hebt zal dat helpen om hoger in google te komen. Wat je ook kan doen is een onderzoek naar waar jou concurrenten linkbuilding doen. Een bedrijf dat links plaatst voor jou concurrenten zal ook wel bereid zijn om links voor jou te plaatsen. Een andere optie om aan links te komen is links uitwisselen/ruilen. Let hierbij wel op dat je dit doet met een website uit dezelfde branche. Links uitwisselen komt er eigenlijk op neer dat jij een backlink op jouw site zet en zei een backlink op hun site. Een backlink is een link van een andere website naar jouw website.

Linkbuilding uitbreiden.

Als je eenmaal een goed functionerende site hebt is het natuurlijk het beste als websites uit zichzelf backlinks van jouw site plaatsen. Dit gebeurt natuurlijk niet altijd dus zal je er zelf achteraan moeten. De sites waar jij al backlinks van hebt zijn natuurlijk goed voor je zoekresultaat in google maar je moet altijd uit blijven breiden. Met linkbuilding moet je constant op zoek blijven naar nieuwe sites waar jij backlinks van wilt hebben. Wat ook goed kan is dat jij ooit links heb uitgewisseld met een site en dat jouw backlink vervolgens van de site is verdwenen. Via https://www.glocksoft.com/ kun je checken of jou backlinks nog online staan. Een erg handige tool.