De trends van Grafisch design online

De trends van Grafisch design online

De trends van Grafisch design online

Wat is grafisch design? Grafisch design is het ontwerpen in een website die de vormgeving maakt van een website. En daar allemaal dingen in toevoegt.

Wat zijn de trends en veranderingen in grafisch design van 5 jaar geleden tot nu?

 1. Het is nog steeds flat design wat populair blijft in het grafische design. Toch zijn er wel veranderingen want flat is maar flat. Nu kan driedimensionaal helpen bij het gebruiken van een online website of app. Een rechthoekig vlak is een rechthoekig vlak, maar wanneer je er een schaduw onder zet, wordt het een knop. Material design word het genoemd. 5 jaar geleden was er alleen maar flat in D2.
 2. Hoewel we hem al jaren zat zijn, gebruiken we hem nog steeds best vaak: de homepageslider. 5 jaar geleden kwam je op een website en zag je alleen een foto op de voorpagina. Nu kom je op   een website en zie je in een stuk of vier/vijf beelden in een slide wat voor producten ze hebben, wat ze doen, wie ze zijn en nog een aantal dingen kan je verzinnen. Of het effectief is niet echt zo want, niet iedereen gaat op een website allen beelden bekijken en je kan niet in een foto alles kwijt.  Toch zie je vaak dat mensen het proberen met een kort filmpje op de homepageslide. Om zo kort en snel te laten zien wat je website inhoud.
  Grafisch design

  Dit een duotone met een bepaalde kleur over een andere kleur heen gegaan dat word tegenwoordig veel gebruikt op homeslidepages.

   

 3. Editorial design de content pagina’s worden steeds minder saai. Vroeger leek alles op elkaar op een website nu is iedereen bezig om hun website met de creativiteit die ze hebben te bewerken. Iedereen bedenkt wel wat anders om hun website te laten opvallen. Paar jaar geleden was alles strak en nu maken we website speelser zo trekt het meer mensen aan. Content was al in 2012 een belangrijk punt in het grafische online design maar nu is het uitgebreid naar de volledige breedte te gebruiken van een beeld.
 4. Nu mag alles door elkaar heen om zo de website een actieve uitstraling te geven. In 2012 was alles strak en recht aan recht toe, maar ook kleuren in een website maken niks meer uit vroeger waren we voorzichtig maar nu gebruiken we kleuren die niemands zijn lievelingskleur is maar dat is wel goed en bij grafisch design mag je heel creatief zijn.
 5. One-size-fits-all is een trend die veel toegepast word dat is dat je op een website geen witte randjes ziet. Je hele beeldscherm bestaat volledig uit de website. Zo is het responsive op welke tablet of apparaat waar je maar opzit het past zich aan aan jou gebruik.
 6.  Handlettering het is het laten zien van een imperfecte of juist ongelofelijk realistische- effect dat zorgt ervoor dat die handgeschreven tekst een ouderwetse look krijgt. De trend die we al zagen vorig jaar word doorgezet in 2017 en dat nog veel zou worden gebruikt. Data was vroeger erg belangrijk maar het gaat nu om het gehele plaatje zowel met data moet je zorgen ervoor dat dat zich ontsluit.

Grafisch design is eigenlijk heel breed en de veranderingen zijn er elk jaar er is altijd wel wat nieuws online.