Waarom WordPress gebruiken?

Waarom WordPress gebruiken?

Vaak vragen beginners ons: Waarom zou ik WordPress moeten gebruiken? Is mijn oude site niet goed genoeg? Waarom moet ik overstappen naar WordPress? Als jij je deze vragen stelt, ben je op de goede plek. In dit artikel hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je WordPress moet gebruiken, op welke manieren je WordPress kunt gebruiken, en wie er allemaal WordPress gebruikt.

Redenen om Wodpress te gebruiken

Mensen maken vaak de fout om WordPress als gewoon een blogsysteem te omschrijven. In het verleden was dat juist, maar WordPress is door de jaren heen ontwikkeld in een betrouwbaar content management system (CMS). Je kunt met WordPress nog steeds een simpel blog schrijven, maar het staat je ook toe om een volledig functionele website en mobiele applicatie te ontwikkelen.

Het beste aan WordPress is dat het zo eenvoudig is te gebruiken en flexibel genoeg is voor vrijwel alles. Dat is de voornaamste reden waarom WordPress zoveel in populariteit is gegroeid. Volgend een recent onderzoek draait 23.3% van alle websites op het internet op WordPress (bron: W3techs).

Dankzij de robuste eigenschappen gebruiken veel bekende en populaire merken WordPress, waaronderL Time Magazine, Google, Facebook, Sony, Discovery, LinkedIn, The New York Times, CNN, eBay, en meer.

Laten we een kijkje nemen waarom je WordPress zou moeten gebruiken.

WordPress is vrijheid

WordPress is vrijheid, wat inhoudt dat je vrij bent om het te downloaden, installeren, gebruiken en aan te passen. Je kunt het gebruiken om elk soort website te maken. Het is bovendien open source, wat inhoudt dat de broncode voor een ieder beschikbaar is om te bestuderen, aan te passen of om mee te spelen.

Er zijn op dit moment meer dan 2600 WordPress thema’s en meer dan 31.000 plugins vrij beschikbaar. Je kunt die downloaden, installeren en gebruiken op elke website.

Om WordPress te draaien, heb je enkel een domeinnaam en webhost nodig. We raden Bluehost en SiteGround aan, aangezien beide onze klanten een gratis domeinnaam en 50% korting op de hostingprijzen aanbieden. Zie ook onze tutorial: Waarom is WordPress gratis?

WordPress is open source software

Dankzij de gedachte achter open source, is WordPress een community software. Het wordt onderhouden door een grote groep vrijwilligers, waarvan de meerderheid WordPress consultant is, met een actieve interesse in het groeien en onderhouden van WordPress. Iedereen kan bijdragen aan WordPress door updates te maken, ondersteuning te bieden, plugins te schrijven, thema’s te maken, WordPress te vertalen, en de documentatie uit te breiden.

Door WordPress te gebruiken word je deel van die fantastische community. Je krijgt gratis ondersteuning van andere gebruikers, kunt gratis plugins en thema’s downloaden, en als je een beetje ervaring met WordPress hebt kun je zelfs bijdragen aan de community.

WordPress is eenvoudig te gebruiken en te leren

WordPress is eenvoudig om te gebruiken, zelfs voor beginners.

WordPress wordt door miljoenen mensen gebruikt en bijna elke dag komen er nieuwe mensen bij die hun eerste door WordPress aangestuurde websites opstarten. De reden waarom mensen zo snel wegwijs zijn in WordPress is omdat het eenvoudig is te begrijpen.

Onze website WPBeginner heeft tientallen artikelen die speciaal voor beginnende WordPress gebruikers zijn geschreven. We hebben een stap voor stap gids over hoe je WordPress moet installeren en honderden andere WordPress tutorials.

Als je wil dat een meer ervaren gebruiker je WordPress installeert, staan onze getalenteerde medewerkers klaar om je te helpen. Het beste is nog wel dat we een gratis WordPress blog installatie dienst aanbieden!

Voor elke WordPress gerelateerde vraag kun je op internet zoeken, of onze archieven doorzoeken, en zul je gegearandeerd hulp vinden.

WordPress is uit te breiden met thema’s en plugins

De meeste mensen die WordPress gebruiken zijn webdesigner noch programmeur. De meeste mensen die WordPress gebruiken hebben geen enkele kennis over hoe ze websites moeten ontwikkelen.

De reden waarom WordPress zo’n ideale kandidaat is omdat er duizenden gratis thema’s zijn om een mooie uit te kiezen, zodat je je website elke look kunt geven die je wil. Er is bijna overal wel een WordPress voor. Of je nu een fotografie thema wil, een magazine thema, een portfolio thema, of een webshop thema. Er is een perfect thema voor elk soort website.

WordPress thema’s zijn eenvoudig aan te passen omdat veel daarvan eigen instellingen hebben, waarmee je kleuren kunt wijzigen, een logo kunt uploaden, de achtergrond kunt wijzigen, prachtige sliders kunt maken, en andere toffe dingen met je website kunt doen, zonder enig stukje code te moeten schrijven.

WordPress is super flexibel en kan worden uitgebreid door plugins. Net als thema’s zijn er duizenden gratis en betaalde plugins beschikbaar om te gebruiken (Wat is een plugin?). Niet enkel kunnen die plugins extra functionaliteit toevoegen aan WordPress, er zijn ook plugins die een heel nieuw platform toevoegen aan je WordPress site. Neem ook eens een kijkje bij de plugins die we gebruiken op WPbeginner.

WordPress is zoekmachine vriendelijk

WordPress is geschreven met een hoge kwaliteit code en produceert semantisch correcte opmaak die je website erg aantrekkelijk maakt voor zoekmachines.

WordPress is bewust erg SEO vriendelijk, en je kunt het nog SEO vriendelijker maken door een WordPress SEO plugin te maken. Hoe je de SEO van je site verder verbetert check je onze WordPress SEO tips voor beginners.

WordPress is eenvoudig te beheren

WordPress komt met een ingebouwde updater die je eenvoudig toestaat plugins en thema’s binnen het WordPress dashboard te updaten. Het laat je eveneens weten wanneer er een nieuwe versie van WordPress beschikbaar is, zodat je die met één klik op de knop kunt bijwerken. We houden al je WordPress content veilig door automatisch backups te maken.

WordPress is veilig

WordPress is ontwikkeld met veiligheid in het achterhoofd, dus wordt het veilig genoeg geacht voor elke website. Maar, zoals ook in de echte wereld, het internet kan een onzekere plek zijn.

Er zijn aanvallers die zoveel mogelijk websites in handen willen krijgen. Op onze website gebruiken we Sucuri om veiligheidsaanvallen in de gaten te houden, en we raden hun ook zeker aan.

WordPress kan allerlei soorten media aan

Het gebruik van WordPress is niet enkel beperkt tot het schrijven van tekst. Het komt met een ingebouwde ondersteuning voor afbeeldingen, geluid en video. Je kunt het bovendien ook gebruiken voor het beheren van documenten en andere bestanden.

WordPress onderesteunt oEmbed geactiveerde websites, wat betekent dat je YouTube videos, Instagram foto’s, Tweets en SoundCloud audio kunt plaatsen door enkel de URL in je bericht te plaatsen. Je kunt zelfs bezoekers toestaan om video’s in hun reactie te plaatsen!

Op welke manieren kan je WordPress gebruiken?

WordPress kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Het staat open voor eindeloze mogelijkheden. Onze site is geen blog, maar meer een zakelijke naslag site, en toch draaien we het op WordPress. Je kunt WordPress voor het volgende gebruiken: spellensites, blogs, content management system (CMS), gallery websites, affiliate websites, portfolio websites, beoordelingen websites, webshops, video websites, ledensites / fora.

En dat zijn dan nog alleen maar een paar voorbeelden van hoe je WordPress kunt gebruiken.

We hopen dat dit artikel je vraag heeft beantwoord over waarom je WordPress moet gebruiken. De beste manier om de ware kracht van WordPress te ervaren is door het te gebruiken.